Peștele n-ar trebui să lipsească din dieta niciunei persoane, iar printre tipurile recomandate de medicii nutriționiști este și macroul. Bogat în acizi grași Omega-3 și vitamina B12, dar și în minerale precum seleni, fosfor, magneziu, cupru, acesta are numeroase beneficii pentru organism.

Macroul este un tip de pește recomandat persoanelor care se confruntă cu afecțiuni ale inimii, deoarece reduce nivelul de colesterol din sânge, prevenind depunerea lui pe artere, însă are și puterea de a îmbunătăți funcția cognitivă și de a reduce riscul de apariție a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer ori Parkinson.

Tocmai de aceea, astăzi îți propunem să gătești macrou în sos de roșii și usturoi, o rețetă delicioasă și ușor de gătit.

Ingrediente necesare pentru macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi

- trei pești macrou
- patru căței de usturoi
- 300 de ml de pastă de roșii
- o lingură de zeamă de lămâie
- 100 de ml de vin demidulce
- frunze de busuioc
- sare și piper, după gust
- măsline
- 40 de ml de ulei de măsline

Mod de preparare:

Curăță peștele de intestine, iar apoi usucă-l cu un șervețel. Condimentează cu puțină sare și pieper, iar apoi lasă-i la rece pentru două ore.

Într-o tigaie mare, încinge uleiul și călește usturoiul curățat și tăiat mărunt. Adaugă un pic de vin și așteaptă să dea în clocot.

Când a dat în două clocote, adaugă pasta de roșii și mai așteaptă să fiarbă cinci minute.

Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade și adaugă în sos o linguriță de busuioc uscat și o lingură de zeamă de lămâie. Adaugă și un pic de zahăr ori miere, după care mai adaugă, după gust, puțină sare.

Așează peștii într-o tavă, iar apoi toarnă sosul de roșii. Pune și câteva măsline, iar apoi introdu tava la cuptor timp de 55 de minute sau o oră.

Când s-a rumenit, scoate-l din cuptor și servește-l cald, cu mămăliguță.

Poftă bună!

Articol citit de 2241 persoane