N-a mai rămas mult timp până când va fi, oficial, primăvară, motiv pentru care ne-am gândit să-ți venim  în ajutor și să-ți propunem câteva sfaturi ce te vor ajuta să-ți detoxifiezi organismul, în principal intestinele și ficatul.


Așadar, potrivit specialiștilor în medicină naturopată, la începutul primăverii este important să optezi pentru un program de detoxifiere, care să te ajute să menții sănătatea intestinelor și a ficatului dar și la eliminarea toxinelor din organism.


Spre exemplu, cea mai simplă cură de detoxifiere pe care o poți urma este cura cu suc de lămâie. Astfel, ca să elimini toxinele din organism și să te bucuri chiar și pierderea a câtorva kilograme, poți alege ca o zi pe săptămână să nu mănânci mâncare solidă ci să bei doar apă cu lămâie, între 6 și 12 pahare. Astfel, vei elimina toxinele și îi vei conferi organismului un plus de nutrimente.


De asemenea, pentru a-ți energiza organismul este musai să ai o alimentație bogată în vitamine și minerale din fructe: portocale, lămâi, căpșuni, mere, pere. Este important, însă, ca toate aceste fructe să fie ecologice. De asemenea, spanacul, salata verde, uleiul de măsline și sucul de lămâie trebuie să facă parte din alimentația ta zilnică. 


Ca să-ți detoxifiezi organismul poți alege să urmezi o cură săracă în calorii, între 200 și 1000 pe zi, în care poți să mănânci fructe și legume, pe o perioadă de 5 până la 10 zile pe lună. Doar așa vei elimina resturile proteice, excesul de grăsime. În timpul acestei cure poți să consumi cereale integrale, între care orez, grâu, mei, secară, leguminoase ca linte, mazăre, fasole, nuci și semințe, dar și superalimente ca alge sau polen.


Evident, nu uita de apă. În fiecare zi trebuie să bei cel puțin 2 litri de apă, adică 8 pahare mari, ca să-ți detoxifiezi organismul.

Articol citit de 4397 persoane