Unul dintre simptomele coronavirusului, virus ce se răspândește cu repeziciune în toate colțurile lumii, inclusiv în România, este febra. Iar întrebarea pe buzele multora este, evident, când știi că ai febră, motiv pentru care îți propunem să descoperi în materialul de mai jos.

Așadar, pentru a măsura temperatura corpului poți folosi, în cazul copiilor, un termometru digital cu vârf cauciucat, ce poate fi dezinfectat cu ușurință. Astfel, temperatura corpului poate fi măsurată prin cinci metode, între care rect, ureche, gură, frunte și subraț.

De obicei, temperatura corpului normală se situează între 36,5 și 37, 2 grade Celsius. În cazul în care nu există motive care să justifice o altă valoare, temperatura ar trebui să aibă aceste valori. De asemenea, în cazul bebelușilor sugari, valoarea normală este situată între 37, 8 sau chiar 38 de grade.

Mai exact, bebelușii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani ar trebui să aibă o temperatură normală între 36 și 38 de grade Celsius, în timp ce copiii de peste 2 ani, între 36 și 37,5 grade Celsius.

Remedii naturiste pentru a reduce temperatura corpului

Cea mai simplă modalitate de a reduce febra în cazul copiilor este împachetarea, adică înfășurarea copilului într-un prosop umezit cu apă călduță, dar și băile cu apă caldă. În cazul lor, însă, pot fi aplicate și comprese umede aplicate pe frunze, glezne ori încheieturi. Atenție, însă. Compresele nu pot fi înmuiate în alcool, întrucât poate fi absorbit în corp, ci în apă călduță, eventual un pic mai rece decât temperatura corpului.

Este, de asemenea, important ca micuțul să fie hidratat, întrucât creșterea temperaturii corpului poate să determine deshidratarea rapidă a corpului.

Articol citit de 547 persoane