Gastrita este una dintre afecțiunile cu care se confruntă o mulțime de persoane, mai ales cele care obișnuiesc să consume alcool, cafea, să fumeze ori care au un stil de viață haotic. Această afecțiune poate fi ținută în frâu, însă, cu ajutorul unor ceaiuri.

Persoanele care se confruntă cu gastrită pot să se confrunte cu arsuri sau dureri de stomac, dureri de cap, slăbiciune, greață sau lipsa poftei de mâncare, motiv pentru care ar trebui să apeleze la aceste trucuri pentru a le combate.

Ceai de tei

Recunoscut pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății, ceaiul de tei ajută la combaterea durerilor provocate de gastrită. Tot ce trebuie să faci este să pui două lingurițe de ceai de sunătoare într-o cană cu apă clocotită. Consumă două căni pe zi, una dimineața și una seara, înainte de culcare.

Ceai de gălbenele

Cu un conținut bogat de mucilagii, saponine și uleiuri volatile, ceaiul de gălbenele ameliorează simptomele de gastrită. Pentru efecte maxime, prepară-ți ceai din flori de gălbenele și bea trei căni pe zi.

Ceai de sunătoare

La îndemâna oricui este și sunătoarea, așa că dacă suferi de gastrită încearcă să consumi două căni de ceai de sunătoare pe zi. Pune două linguri de plantă la fiecare cană cu apă și vei vedea că în timp vei scăpa de simptomele acestei boli.

Dacă te confrunți cu gastrită evită să mănânci pâine proaspătă, carnea grasă ori afumată, pește gras, mezeluri, conserve, prăjeli, dar și legume bogate în celuloză, precum ceapă, usturoi, castraveți, varză, ardei sau conopidă. Nu sunt indicate nici murăturile, nici brânzaturile fermentate și nici citrice. Poți să mănânci, în schimb, carne fiartă de pui, de vită sau de porc, mămăligă, caș proaspăt, lapte și ouă fierte moi, dar și morcovi, cartofi sau dovlecei.

Articol citit de 2885 persoane