Acidul uric este acea substanță chimică ce este produsă de organism în momentul în care sunt descompuse alimentele. În cazul în care nivelul de acid uric din organism este mărint, atunci poate să apară gută ori artrita gutoasă, boală ce se manifestă prin umflarea ori inflamarea articulațiilor, în special în picioare ori în degetele mari de la picioare.

Astfel, dacă te confrunți cu un nivel de acid uric ridicat în organism, ar trebui să ai grijă de alimentația ta. Care sunt alimentele pe care ar trebui să le elimini dindietă, află mai jos:

Alimentele grase

Să elimini acidul uric e complicat când consumi alimente bogate în grăsimi. Astfel, ar trebui să elimini grăsimile din dietă, dar și alimentele care conțin grăsimi trans ori hidrogenate. De asemenea, uleiul de floarea soarelui îl poți înlocui cu ulei de măsline extravirgin.

Renunță la fructoză și băuturi carbogazoase

Fructoza este singurul carbohidrat ce determină o creștere în a nivelului de acid uric. Tocmai de aceea ar trebui să renunți la băuturile carbogazoase, dar și la sucurile din fructe, care au un conținut bogat de fructoză.

Alcool

Riscul de a dezolta gută este dublu în cazul bărbaților care consumă 50 de grame sau chiar mai mult de alcool pe zi, față de ceilalți. Tocmai de aceea, ar trebui să renunți la alcool, întrucât crește concentrația de acid lactic, motiv pentru care misiunea rinichilor de a elimina acidul uric este mai îngreunată.

De asemenea, pentru a reduce acidul uric din organism este indicat să elimini carnea roșie și peștele gras, dar și băuturile care conțin zahăr. De asemenea, este indicat să consumi apă, cel puțin doi litri pe zi, dar și fructe și legume, cereale integrale și iaurt.

Articol citit de 704 persoane