Una dintre cele mai întâlnite probleme în rândul adulților este, fără doar și poate, insomnia, mai ales atunci când persoanele trebuie să meargă a doua zi la muncă.


Alimentația bogată în grăsimi, stresul, depresia sau practicarea unei activități intense seara ori chiar lipsa unor norme de igienă de viață pot să determine apariția insomniilor, însă ca să scapi de ele nu e musai să iei pastile. Îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste super simple, pe care le poți încerca chiar la tine acasă.


Spre exemplu, un produs esențial pentru tratarea tulburărilor de somn este uleiul de ricin, care este recunoscut pentru proprietățile calmate. Așadar, dacă te confrunți cu insomnie cumpără-ți dintr-un plafar ulei de ricin bio, obținut prin presare la rece, întrucât doar așa trigliceridele, vitaminele și acizi grași vor fi păstrate. Ca să scapi de insomnie încălzește puțin ulei de ricin, după care toarnă câte o picătură în fiecare ureche. Acoperă canalul urechii cu vată și așează-te în pat, iar somnul se va instala în câteva minute.


O altă plantă recomandată pentru tratarea insomniilor este valeriana. Ca să scapi de insomnii este, însă, indicat să folosești valeriana sub formă de tinctură. Dizolvă o linguriță de valeriană într-un pahar cu apă, cu un sfert de oră înainte de culcare iar somnul va apărea imediat. Mai mult de atât, aceasta are rolul de a elimina coșmarurile.


Și pelinul este recomandat pentru a trata problemele cu somnul. Este, însă, indicat persoanelor care se confruntă cu somn greu și au probleme la trezire. Consumă 50 de picături de pelin de 3 ori pe zi, imediat după trezire.  Cura cu tinctura de pelin nu va fi mai lungă de 2 săptămâni, cu alte 2 săptămâni de pauză, deoarece poate să provoace dependenţă.

Articol citit de 4931 persoane