Acumularea de lichid în plămâni, cunoscută în termeni de specialitate sub numele de ”efuziune pleurală” ori ”edem pulmonar” se manifestă prin acumularea excesivă de apă în zona dintre plămâni și piept, ce poate provoca infecții sau iritații.

Conform experților, efuziunea pleurală poate fi cauzată de probleme cardiace, pneumonie, boli de rinichi, expunere la substanțe ori abuz de medicamente și se manifestă, de cele mai multe ori, prin respirație îngreunată, senzație de sufocare, tuse cu spută spumoasă.

Există însă, remedii naturiste care te pot ajuta să scapi de acumularea de lichid în plămâni.

Aplică pe piept, în dreptul plămânilor, un burete înmuiat în apă fierbinte, întrucât te va ajuta să combați această acumulare de lichid. Este, însă, indicat să aplici aceste comprese de 3-4 ori pe zi.

Un alt remediu naturist ce te poate ajuta să scapi de probleme este să aplici comprese cu frunze de varză și oțet. Tot ce trebuie să faci este să înmoi frunzele de varză în oțet și să le înfășori într-o fașă îmbibată în ulei de măsline încălzit, întrucât va calma durerile.

Tot pe bază de comprese sunt recomandate și cele cu ceapă. Curăță 300 de grame de ceapă, paseaz-o bine, după care toarnă peste ea o jumătate de litru de vin alb sec și 100 de grame de miere polifloră. Lasă preparatul la macerat 8 zile, dar agită din când în când. Strecoară apoi lichidul și bea-l de 4 ori pe zi, câte o lingură.

Articol citit de 3804 persoane