Tensiunea arterială mărită este o problemă ce n-ar trebui să fie neglijată, întrucât poate să dea naștere, în timp, unor probleme de sănătate serioase, precum afecțiuni cardiovasculare, boli de rinichi, infarct ori alte probleme.

Conform unor statistici, 65 de milioane de americani se confruntă cu tensiunea arterială crescută, iar vârsta, istoricul familial, sexul și chiar stilul de viață pot determina apariția aceste probleme.

Totuși, tensiunea arterială poate să fie ținută în frâu, în cazul în care optezi pentru o alimentație echilibrată, bogată în potasiu, magneziu și fibre.

Fructe

Persoanele care se confruntă cu tensiunea arterială mărită ar trebui să consume fructe bogate în potasiu, magneziu și fibre, motiv pentru care ar trebui să consume mere, piersici, banane, grepfruit, mango, pepene, pere, portocale, ananas. Oricare dintre acestea n-ar trebui să lipsească din dieta zilnică, așa că nu ezita să le consumi ca gustare.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în flavonoide, motvi pentru care ajută la reducerea tensiunii arteriale. Consumă cu încredere afine, căpșuni, mure, zmeură ori afine, care sunt bogate în flavonoizi și ajută la reducerea tensiunii arteriale. Le poți savura simple, ca gustare ori în combinație cu iaurt și cereale, la micul dejun.

Pește gras, bogat în acizi Omega-3

Peștele gras, precum somon, ton sau macrou sunt esențiale pentru persoanele care se confruntă cu tensiune arterială scăzută, întrucât este bogat în acizi grași Omega-3, care ajută la reducerea tensiunii arteriale, la reducerea inflamației din organism și la reducerea trigliceridelor din sânge.

De asemenea, semințele de floarea soarelui și de dovleac sunt esențiale pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni ale inimii, prevenind la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, și fisticul ajută la reducerea tensiunii arteriale, motiv pentru care ar trebui să consumi o mână de fistic pe zi.

Articol citit de 2559 persoane