Reumatismul este o afecțiune cu care se confruntă numeroase persoane, inclusiv copii, acesta fiind provocat de deteriorarea cartilajului articular.

Această îmbătrânire a cartilajului articular poate fi determinată fie de îmbătrânirea organismului, fie de suprasolicitarea locală și poate să se manifeste prin dureri la nivelul articulațiilor, umflarea articulațiilor ori zgomote articulare la mișcare ori la blocarea mișcprilor.

Ca să scapi de durerile provocate de reumatism îți propunem să încerci câteva remedii naturiste simple, la îndemâna oricui.

Astfel, primul pas pentru ameliorarea durerilor date de reumatism este să aplici comprese calde pe zonele afectate. Astfel, în momentele în care simți că durerea nu-ți dă pace alege să-ți masezi zonele cu ulei de migdale, de cocos ori de măsline pentru a încălzi zona. De asemenea, poți aplica și comprese calde ori o sticlă cu apă caldă.

De asemenea, o dietă echilibrată te va ajuta să combați simptomele date de reumatism. Potrivit unor studii de specialitate, consumul de legume, de pătrunjel, usturoi, morcovi și chiar de suc de țelină ajută la ameliorarea durerilor reumatice. Este, de asemenea, recomandată dieta mediteraneană, care se bazează pe fructe, legume, pește, ulei de măsline și chiar pe un consum moderat de vin roșu. Ar trebui, de asemenea, să eviți consumul de carne roșie, dar și de alimente care sporesc inflamația.

Varza este, de asemenea, un remediu eficient pentru tratarea reumatismului, motiv pentru care îți propunem să presezi frunze și să le aplici peste zonele dureroase ori să consumi suc de varză. Este, însă, indicat să bei câte două pahare pe zi, timp de 2-3 săptămâni. La fel de benefic pentru organism este și cartoful, motiv pentru care poți consuma două lingurițe de suc de cartof obținut prin stoarcerea acestuia. Acest suc, însă, este indicat a fi consumat înainte de principalele mese.

Articol citit de 357 persoane