Herpesul este o problemă extrem de întâlnită în rândul multor persoane, iar principalele simptome sunt usturimile și durerile care îți pot da bătăi de cap.

Ca să scapi de acest disconfort și să combați herpesul ai la dispoziție câteva remedii simple, naturiste, ce te vot ajuta să-l estomezi cu ușurință.

Echinacea

Potrivit experților în medicină naturopată, echinacea are proprietatea de a preveni infecțiile, ajutând organismul să lupte împotriva diferiților patogeni, între care și viruși. Consumată cu regularitate, echinacea ajută la întărirea sistemului imunitar. Este, însă, important să nu o consumi mai mult de trei luni, întrucât poate să aibă efecte adverse.

Usturoi

Recunoscut pentru proprietățile antibiotice, usturoiul poate să ajute la combaterea herpesului. Fie că alegi să-l consumi ca atare, proaspăt, fie că-l aplici direct pe zona afectată, usturoiul ajută la reducerea inflamațiilor, îmbunătățește circulația sângelui și previne extinderea virusurilor în organism.

Propolis

Un antibiotic natural este, fără îndoială, usturoiul. Acest superaliment luptă împotriva infecțiilor cu viruși, bacterii ori fungi, motiv pentru care este bine să-l ai la îndemână atunci când ai tendința de a dezvolta herpes. Pentru a-l combate îl poți aplica de 2-3 ori pe zona afectată pe zi.

Aloe vera

Gelul de aloe vera este recomandat persoanelor care se confruntă cu herpes, întrucât reduce inflamația și hidratează în profunzime leziunea, estompând-o.

Mierea

Un alt remediu naturist pentru combaterea herpesului este și mierea. Tot ce trebuie să faci este să aplici o jumătate de linguriță de miere pe herpes și să o lași să acționeze 5-7 minute. Clătește zona afectată cu apă, iar în scurt timp vei vedea o îmbunătățire. Mierea are proprietăți antibacteriene, însă pentru efecte maxime este musai să aplici miere de două ori pe zi.

Articol citit de 451 persoane