Recunoscut pentru proprietățile benefice asupra sănătății încă din cele mai vechi timpuri, ghimbirul este o sursă excelentă de mangan, fosfor, potasiu, fier și vitamine, fiind util pentru a trata fel și fel de afecțiuni, de la probleme digestive, la inflamarea articulațiilor.

Conform experților în medicină naturopată, una dintre cele mai benefice proprietăți ale acestui remediu naturist este faptul că te ajută să combați migrenele. Ba mai mult, ameliorează și greața și stomacul deranjat, însă secretul este să bei apă cu ghimbir în care nu ai adăugat miere.

De asemenea, și arsurile la stomac pot fi prevenite cu acest amestec. Ghimbirul este o sursă excelentă de substanțe antiinflamatoare, motiv pentru care ajută la eliminarea senzației de arsuri.

Grație conținutului bogat de magneziu, zinc și potasiu, consumul de apă și ghimbir ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, protejând astfel afecțiunile inimii.

Combinația de apă cu ghimbir este foarte sănătoasă pentru organism, având proprietăți diuretice și antiinflamatorii, motiv pentru care ajută la eliminarea lichidelor din țesuturi și, mai mult de atât, conferă un boost de energie.


Evident, acest remediu naturist ajută și la întărirea sistemului imunitar și este util în prevenirea unor afecțiuni ca infecții urinare, tuse și răceală, gripă, infecții vaginale, dar și boli autoimune.

Cum poți să prepari apă cu ghimbir? Ei bine ca să te bucuri de efectele acestui preparat ai nevoie de o lingură de ghimbir ras, trei căni de apă și zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie. Fierbe timp de 15 minute amestecul, până dă în clocot, apoi adaugă zeama de lămâie. Lasă totul la răcit, după care strecoară-l și îndulcește-l cu miere, după gust. Poți să renunți la miere, pentru efecte sporite. Este recomandat să bei o cană de apă cu ghimbir pe stomacul gol, chiar și de trei ori pe zi.

Articol citit de 384 persoane