Persoanele care se confruntă cu dureri în partea dreaptă ori care au o digestie dificilă, ce determină apariția balonării trebuie să știe că pot avea pietre la fiere. Mai exact, calculii biliari sunt acele pietricele microscopice sau chiar de mărime mai mare, ce se formează prin cristalizarea colesterolului și a altor compuși din bilă.


Pietrele la fiere pot fi eliminate prin intermediul operației însă există și remedii naturiste ce te pot ajuta să le combați, precum:

 

Ceaiul din frunze de merișor

Recomandat pentru detoxifierea organsimului și cunoscut pentru acțiunea antiinflamatorie pe care o are, ceaiul din frunze de merișor ajută la dizolvarea calculilor biliari. Așadar, prepară o infuzie de ceai din frunze de merișor preparat din 2 lingurițe de frunze cu 250 de ml de apă clocotită. Așteaptă să infuzeze timp de 10 minute, după care consumă acest ceai de 3 ori pe zi.

 

Decoctul din rădăcină de brusture

Recunoscut pentru proprietatea de a dizolva calculii biliari, brusturele este un remediu naturist pe care trebuie să-l încerci. Tot ce trebuie să faci este pui la fiert 2-4 linguri de rădăcină într-un litru de apă. Când a dat în clocot, mai lasă 20 de minute la foc mic. Așteaptă să se răcească și apoi strecoară și bea ceaiul pe tot parcursul zilei.

 

Ceaiul de rostopască

O adevărată comoară pentru sănătate este rostopasca, întrucât are numeroase beneficii pentru organismul uman. Spre exemplu, ceaiul de rostopască ajută la dizolvarea calculilor biliari. Tot ce trebuie să faci este să-ți prepari o infuzie obținută dintr-o jumătate de linguriță de plantă, peste care poți să torni 250 de ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute și apoi consumă 2 lingurițe de ceai din 3 în 3 ore.

În cazul în care urmezi o cură cu vreunul dintre ceaiurile de mai sus și nu observi nicio ameliorare a stării de sănătate, mergi la medic. Aceste remedii sunt eficiente în cazul în care vorbim de calculi biliari de mărime mică.

Articol citit de 3596 persoane