Remediile naturiste pentru ameliorarea acneei pot fi o alternativă complementară la tratamentele clasice, motiv pentru care în articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva rețete simple, pe care le poți pregăti acasă și care te vor ajuta să tratezi coșurile.

Aloe vera, mierea, menta și bicarbonatul de sodiu sunt doar câteva dintre ingredientele care te pot ajuta să prepari câteva remedii simple, pentru a combate acneea.

Descoperă cele mai eficiente remedii naturiste pentru ameliorarea acneei, mai jos:

Aloe vera

Această plantă este folosită frecvent în industria cosmetică. Gelul obținut din pulpa frunzelor este adăugat în creme și în loțiuni pentru piele, precum și în săpunuri, șampoane ori alte produse. Este folosit și în combinație cu alte substanțe, precum tretinoina, pentru a combate acneea vulgară ușoară ori moderată. Pentru acest lucru, tot ce trebuie să faci este să cureți bine pielea, după care să aplici gel de aloe vera și să lași să acționezee pentru câteva minute.

Miere

Nu este niciun secret că mierea poate avea proprietăți antiseptice și bacteriene, însă aceasta ajută chiar și la ameliorarea infecțiilor. De obicei, mierea este folosită și pentru ameliorarea acneei, iar tot ce trebuie să faci este să prepari un amestec format din miere și suc de lămâie. Aplică pasta omogenă pe zona afectată, așteaptă să acționeze 15 minute, după care spală bine cu apă rece.

Lămâie

Un ingredient minune pentru ameliorarea acneei este, fără doar și poate, lămâia. Potrivit studiilor de specialitate, uleiul de lămâie poate fi folosit ca agent natural pentru ameliorarea unor probleme ale pielii, întrucât are proprietăți antioxidante și antimicrobiene. Taie pur și simplu o lămâie și aplică pulpa pe zonele afectate de acnee. Așteaptă să acționeze zece minute, după care clătește cu apă caldă.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii, motiv pentru care poate ajuta la combaterea coșurilor. Se recomandă să folosești o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a obține o pastă omogenă. Aplică pe zonele afectate de acnee, așteaptă să acționeze câteva minute, iar apoi îndepărtează pasta și clătește cu apă rece.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 229 persoane