Infecția cu noul coronavirus este deosebit de periculoasă pentru organismul uman și poate să afecteze plămânii, dar și rinichii, potrivit unor studii realizate de oamenii de știință din China.

Oamenii de știință care analizează felul în care se manifestă infecția cu noul coronavirus asupra organismului au stabilit că aceasta afectează și rinichii. Mai exact, 1 la sută dintre pacienții cu afecțiuni ale rinichilor și care au fost infectați cu noul coronavirus au avut probleme mari de sănătate, starea lor înrăutățindu-se și apărând, uneori chiar și decesul, întrucât afecțiunile acute ale rinichilor sunt dificil de tratat în unitățile de terapie intensivă.

De asemenea, experții au stabilit că nouă la sută dintre pacienți prezintă insuficiență renală, ce este definită prin faptul că rinichii își pierd, fie parțial, fie complet, abilitatea de a funcționa normal. Mai exact, apa, produșii catabolismului și substanțele toxice nu mai sunt eliminate de rinichi, ci sunt reținute în organism.

Studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat că noul coronavirus distruge sistemul imunitar și produce schimbări patologice severe în plămânii pacienților. De asemenea, coronavirusul duce și la apariția unor secreții în tuburile bronhiale, ceea ce îngreunează circulația oxigenului.

De asemenea, experții au stabilit că din cauza distrugerii sistemului imunitar, pacienții devin mai vulnerabili la alte infecții bacteorologice și fungice, infecții care agravează starea și pot duce chiar la deces.

Articol citit de 315 persoane