Balonarea și crampele abdominale sunt probleme cu care se confruntă o mulțime de persoane, de toate vârstele, însă acestea pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturiste la îndemâna oricui.

Astfel, cea mai simplă modalitate de a combate flatulența și de a elimina gazele intestinale sunt extractele din fenicul. Grație conținutului de compuși din uleiuri esențiale, acestea sunt responsabile de stimularea secreției de sucuri gastrice și digestive, ce ajută la reducerea inflamației de la nivelul stomacului și intestinelor. Extractele de fenicul ajută, de asemenea, la absorbția substanțelor nutritive din alimente, astfel că poate trata constipația. Astfel, pentru a trata tulburările digestive și pentru a calma spasmele stomacului și intestinului consumă de două-trei ori pe zi, o linguriță de fructe de fenicul lăsat la infuzat în 200 de ml de apă clocotită.

De asemenea, salvia ajută la combaterea afecțiunilor digestive, întrucât are proprietatea de a stimula secreția de bilă și de a relaxa mușchii stomacului și intestinele, astfel că va combate gazele intestinale și balonarea.

Scorțișoara ajută, printre altele, la ameliorarea balonării abdominale, deoarece are proprietăți antispasmodice și antiinflamatoare, ce ajută a reducerea simptomelor date de balonare. Astfel, pentru a combate problemele digestive încearcă să consumi un ceai de scorțișoară de două ori pe zi, iar efectele se vor vedea rapid. Poți, de asemenea, să adaugi o linguriță de scorțișoară în shake-urile și băuturile pe care le consumi.

În cazul în care balonarea este cauzată de un dezechilibru al pH-ului stomacului poți alege să încerci un remediu naturist pe bază de oțet de mere. Tot ce trebuie să faci este să bei dimineața o cană cu apă în care ai pus o lingură de oțet de mere ecologic.

 

Articol citit de 3126 persoane