Una dintre plantele benefice pentru sănătate este, fără îndoială, iasomia. Cunoscută și sub numele de ”regina florilor”, iasomia nu doar că are proprietăți antibacteriene și expectorante, dar ameliorează tulburările respiratorii, bronșita, tusea, răgușeala și laringita.

Conform experților în medicină naturopată, ceaiul de iasomie ajută și la reglarea tensiunii arteriale, combate retenția de lichide și are efecte analgezice, calmând durerile.

Ceaiul de iasomie este indicat și persoanelor care se confruntă cu diabet, întrucât ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și formează insulina în corp. De asemenea, contribuie la eliminarea excesului de acid uric din sânge, fiind indicată persoanelor diagnosticate cu gută.

Printre altele, ceaiul de iasomie este o sursă excelentă de antioxidanți, care ar ajuta la stoparea celulelor canceroase din sânge. Este, însă, indicat să fie consumat constant. Acesta este indicat și pentru a combate indigestia și pentru a combate reumatismul.

Ceaiul de iasomie poate, de asemenea, să combată durerile de cap, durerile articulare, reumatismul, contracțiile musculare și spasmele. Este indicat și persoanelor care se confruntă cu dureri articulare, dar acestea ar putea opta și pentru comprese, pentru efecte mai rapide.

Cum poți prepara ceaiul de iasomie

Ceaiul de iasomie nu se fierbe. Tot ce trebuie să faci este să fierbi apa, iar apoi să adaugi plantele pentru ceai și să le lași la infuzat. De asemenea, ține minte că ceaiul de iasomie nu este indicat persoanelor cardiace, femeilor însărcinate, dar nici bolnavilor de hiperaciditate gastrică ori ulcer.

Articol citit de 660 persoane