Unul dintre ingredientele nelipsite din alimentația ta zilnică ar trebui să fie usturoiul. Poate că mirosul ți se pare neplăcut, însă ar trebui să treci peste acest aspect, întrucât este o sursă excelentă de vitamine și minerale, ce sunt esențiale pentru funcționarea optimă a organismului.


Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință, usturoiul este benefic pentru prevenirea cancerului. Mai exact, cercetarea publicată în ”Cancer Prevention Research” a arătat faptul că oamenii care consumă usturoi crud în fiecare zi au fost cu 44% mai puțin susceptibili de a suferi cancer pulmonar.

Cercetarea s-a bazat pe studiul a 1424 pacienți cu cancer pulmonar și 4.500 de persoane sănătoase. Cercetătorii de la Provincial Jiangsu – Centrul pentru Controlul Bolilor – au intervievat participanții făcând referire la dietă și stilul de viață, obiceiurile lor, inclusiv consumul de usturoi precum și dacă aceștia au fost fumători, factor ce contribuie, potrivit unor specialiști, la  creșterea riscului de cancer pulmonar.

Ce alte beneficii mai are usturoiul:


Usturoiul, care conține alicină, o substanță naturală esențială pentru menținerea sănătății, este benefic pentru eliminarea bacteriilor, a fungilor și a infecțiilor cu viermi.

Ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor din ficat și chiar îl protejează. Ba mai mult, poate trata  herpesul şi ciupercile de la nivelul picioarelor, dar şi negii.

 Sucul de usturoi calmează mâncărimile şi erupţiile apărute în urma ciupiturilor de insecte, dar poate să aibă și efecte antiinflamatoare.

Usturoiul conține vitamine C și B6, dar și seleniu și fier, fiind recomandat chiar și diabeticilor, întrucât reglează nivelul de zahăr din sânge.

Este indicat și pentru a stopa căderea părului ori pentru a elimina acneea. Trebuie doar să-ți masezi zonele respective, scalpul sau coșurile, cu usturoi zdrobit.

Articol citit de 4158 persoane