Durerile de cap sunt extrem de neplăcute, însă sunt întâlnite în rândul multor persoane, mai ales în ziua de astăzi când tinerii sunt copleșiți de stresul cotidian. Deși mulți au tendința să ia imediat pastile pentru combaterea durerilor, medicul farmacist Ovidiu Bojor vă recomandă un truc simplu și eficient.

Mai exact, pentru a scăpa de durerile de cap, fie că sunt ușoare ori mai accentuate, Ovidiu Bojor, cunoscutul academician și fitoterapeut român, vă recomandă să vă pregătiți un ceai din plante, ce vă ajută să scapați de durerile neplăcute.

Pentru a pregăti acest ceai recomandat de medicul Ovidiu Bojor aveți nevoie de:

– 10 grame de frunze de rozmarin
– 25 de grame de coada-șoricelului
– 20 de grame de frunze de roiniță
– 25 de grame de tapla gâștii
– 20 de grame de flori de tei

Amestecă plantele, iar apoi folosește o lingură din acest amestec pentru 250 de ml de apă. Lasă totul la infuzat, timp de câteva minute, după care strecoară ceaiul și consumă-l de două ori pe zi. Așa vei scăpa rapid de durerile de cap, dar și de migrene.

De asemenea, măghiranul este eficient pentru a combate durerile de cap, potrivit dr. Ovidiu Bojor, întrucât are proprietăți analgezice, sedative și vasodilatatoare.

”Măghiranul acționează ca analgezic, sedativ și vasodilatator. Este de ajutor în caz de dureri de cap, tensiune nervoasă, stres, insomnie, dar este contraindicat în sarcină. Se poate folosi pentru a condimenta mâncarea sau sub formă de infuzie, preparată din una-două lingurițe la o cană cu apă. Uleiul esențial din această plantă se folosește în lămpile de aromaterapie, dozat după instrucțiunile de pe ambalaj. Se mai poate folosi pentru a masa tâmplele și fruntea. La fel, uleiul de mentă, are și el un bun efect împotriva migrenelor.”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor, potrivit Libertateapentrufemei.ro

Articol citit de 3490 persoane