Folosit în principal pentru a da un plus de aromă mâncărurilor, pătrunjelul este o comoară pentru sănătate, având numeroase proprietăți benefice pentru organism.


Bogat în vitamine și minerale, dar și alte substanțe esențiale precum vitamina C, care este responsabilă de combaterea efectelor nocive date de radicalii liberi, pătrunjelul ar trebui consumat cu regularitate.


Astfel, potrivit experților în medicină naturopată poți încerca sucul de pătrunjel, care se prepară rapid și are numeroase beneficii pentru sănătate. Ai nevoie de două legături de pătrunjel verde, o lămâie decojită și un morcov mare. Trebuie să treci toate ingredientele printr-un blender ori printr-un storcător de fructe și să consumi proaspăt amestecul.


Sucul de pătrunjel ajută, potrivit specialiștilor în medicină naturopată, la combaterea menstrelor dureroase dar și pentru a regla ciclul menstrual. Este indicat să bei cel puțin 100 de ml de suc de frunze.


O altă proprietate a sucului de pătrunjel este faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar, previne infecțiile și alergiile.


Grație conținutului de vitamine A și C, sucul de pătrunjel ajută la eliminarea calculilor renali, dar și la combaterea unor afecțiuni ca reumatism, artrită, ori erupții cutanate.


Sucul de pătrunjel este bine să fie consumat și în cazul în care te confrunți cu imunitate scăzută, cu alergii, cu oboseală, astenie, afecțiuni hepatice, precum hepatită, ciroză ori colicistită, afecțiuni renale ori reumatism.


Ce remedii naturiste cu pătrunjel poți încerca


Pătrunjelul poate fi folosit și ca remedii naturiste. Spre exemplu, dacă te confrunți cu pleoape umflate poți alege să fierbi câteva crenguțe de pătrunjel într-un litru de apă minerală, după care așteaptă să se răcească, iar apoi aplică compresele îmbibate în acest preparat.


De asemenea, pentru a scăpa de respirația urât mirositoare poți consuma acest condiment în fiecare zi. Ba mai mult, dacă ai consumat usturoi și vrei să scapi de mirosul neplăcut consumă frunze de pătrunjel și vei scăpa de mirosul ce-ți dă bătăi de cap, întrucât are puterea de a anihila compușii cu sulf din usturoi.

Articol citit de 3410 persoane