Odată cu venirea sezonului rece și cu apariția virozelor respiratorii, care acum se suprapun cu pandemia de coronavirus, este important să-ți întărești sistemul imunitar.

Astfel, pentru a ține la distanță afecțiunile de sezon, dar nu numai, îți recomandăm să descoperi câteva sfaturi simple, ce te vor ajuta să-ți întărești sistemul imunitar.

Consumă alimente bogate în zinc

Zincul ajută la prevenirea multor afecțiuni și sporește producția de celule din oragnism. În plus, este esențial în producția de ADN și, în plus, are un rol important în crearea celulelor albe din sânge.

Asiură-te că vei consuma o cantitate suficientă de calorii

Dacă nu vei consuma suficiente calorii, atunci organismul tău va funcționa pe deficit de energie, astfel că organismul tău o va îndrepta pe toată pentru susținerea organelor vitale precum inimă ori creier, în loc să suporte sistemul imunitar.

Odihnește-te suficient

O regulă importantă de care ar trebui să ții cont este să dormi suficiente ore pe noapte. Altfel, sistemul tău imunitar va fi compromis și te va face vulnerabil în fața gripei, infecțiilor respiratorii ori a altor boli.

Fă mișcare

Fie că alegi să mergi pe jos 30 de minute pe zi, fie că ieși la alergat ori mergi la sală, fă mișcare. Te va ajuta să-ți întărești sistemul imunitar și vei reuși să înfrunți afecțiunile.

Consumă suplimente alimentare

Pentru a-ți întări sistemul imunitar îți recomandăm suplimentele alimentare. Spre exemplu, vitamina A ajută organismul să lupte în fața bolilor, cele din grupul B ajută la menținerea sănătății creierului, vitamina C scade severitatea simptomelor date de răceală și gripă, iar vitamina E întărește sistemul imunitar.

Articol citit de 941 persoane