Durerile de cap sunt cauzate, de cele mai multe ori, de stresul fizic ori mental, însă pentru a le ameliora nu este musai să iei pastile. Îți propunem câteva remedii naturiste, pe care le poți încerca ori de câte ori ai nevoie.


Cefaleea nonmigrenoasă sau cefaleea tensională poate fi ameliorată prin aplicarea compreselor de apă rece, întrucât ajută la relaxarea mușchilor. Așadar, pentru a scăpa de durerile de cap masează-ți zona tâmplelor și umerii pentru a se relaxa. De asemenea, poți să-ți ții mâinile și picioarele în apă caldă, pentru a pune sângele în mișcare.

Durerile de cap pot fi ameliorate cu ajutorul ghimbirului, care are proprietăți antiinflamatoare. Tot ce trebuie să faci este să fierbi câteva bucăți de ghimbir timp de zece minute, după care să bei ceaiul.

Un alt truc pe care îl puteți încerca acasă este să aplicați câteva picături de ulei de mentă la tâmple ori în apropierea liniei părului. Te va ajuta să te relaxezi și, în plus, nici nu costă mult.  Și uleiul de scorțișoară ori cel de busuioc este benefic pentru ameliorarea durerilor de cap. Fie că-l inhalezi ori îl aplici local, în zona tâmplelor, acesta va calma durerile de cap instant.

Și alimentația este importantă pentru a elimina durerile de cap. Ciocolata, bananele, citiricele, dar și vinul roșu afectează frecvența, dar și intensitatea durerilor de cap, având în unele cazuri efecte amelioratoare, motiv pentru care ar trebui să fie eliminate din alimentația ta.

Articol citit de 4351 persoane