Luna iulie a adus vreme capricioasă, însă dacă ai avut noroc și te-ai bucurat de câteva zile petrecute la mare sau la piscină, iar în urmă te-ai ales cu arsuri solare ține cont de aceste remedii naturiste și nu ezita să le încerci.

Poate că ți-ai promis în fiecare an că nu vei mai sta mult timp la soare, că vei folosi produse cu protecție SPF, însă ai ajuns și de data asta să te confrunți cu arsuri solare? Scapă de ele instant cu ajutorul următoarelor remedii naturiste:

Amidon și apă, ideale pentru arsurile solare

Una dintre cele mai simple remedii naturiste pe care le poți încerca pentru a combate arsurile solare este amidonul. Trebuie doar să amesteci câteva linguri de amidon cu apă rece, iar apoi să aplici pasta obținută pe arsuri. Se pare că amidonul are proprietăți antiinflamatoare, motiv pentru care va combate arsurile.

Iaurt, o adevărată comoară pentru arsurile solare

La îndemâna oricui și super simplu de utilizat pentru a combate arsurile solare este iaurtul. Alege unul rece, ținut la frigider și aplică pe zonele inflamate. Așteaptă să acționeze câteva minute, după care fă un duș cu apă călduță. În loc de iaurt poți să folosești și iaurt, deoarece conține proteine și grăsimi care ameliorează inflamațiile.

Salata verde, eficientă pentru arsurile solare

Dacă de multe ori ai ales să te înfrupți din salata verde, trebuie să știi că aceasta are și alte întrebuințări. Mai exact, ajută la combaterea arsurilor solare. Tot ce trebuie să faci este să fierbi câteva frunze de salată, după care să lași lichidul la răcit, iar apoi să aplici pe piele o compresă sterilă îmbibată în acesta. Vei vedea că-ți va răcori pielea”.

Articol citit de 3115 persoane