Dacă te numeri printre persoanele predispuse la boli de inimă ori te confrunți cu un colesterol mărit, atunci ai nevoie de o alimentație echilibrată, în care să inclusi alimente care ajută la menținerea sănătății.

Ce alimente ar trebui să mănânci pentru a-ți curăța arterele, află mai jos:

Turmeric

Recunoscut pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății, turmericul este eficient și pentru a combate afecțiunile inimii. Mai exact, folosit constant, acesta reduce colesterolul, previne îngustarea vaselor de sânge și ajută la protejarea sistemului circulator.

Lămâie

Potrivit experților în medicină naturopată, apa cu lămâie este un remediu naturist ce ajută nu doar la detoxifierea organismului, dar ajută și la menținerea elasticității venelor și arterelor, prevenind arteroscleroza, împiedică placa să se depună pe artere, dar ajută și la normalizarea tensiunii arteriale.

Varză murată

Bogată în antioxidanți și glutadion, varza murată reduce nivelul de colesterol, dar și de trigliceride, însă reduce și degradarea grăsimilor în corp.

Sucul de rodie

Bogat în antioxidanți, sucul de rodie ajută la prevenirea aterosclerozei, dar și previne depunerea plăcii pe artere. Astfel, experții în medicină naturopată îți propun să consumi cel puțin 250 ml de suc de rodie pentru a preveni apariția bolilor cardiovasculare.

Articol citit de 234 persoane