Germenii din grâu sunt folosiți pentru prepararea multor suplimente alimentare, însă efectele pe care le au asupra organismului uman nu sunt foarte cunoscute de oameni. Conform experților în medicină naturopată, germenii din grâu sunt o sursă excelentă de proteine și fibre pentru organismul uman, având puterea de a combate numeroase afecțiuni.

Care sunt principalele efecte ale germenilor din grâu, află mai jos:

Ajută la combaterea bolilor cardiace

Potrivit studiilor de specialitate, germenii din grâu sunt o sursă excelentă de vitamina E, dar și B, B1, B2 și B6, precum și zinc, magneziu și fosfor, astfel că ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge și împiedică apariția bolilor cardiovasculare. Grație conținutului de octacosanol, germenii din grâu îmbunătățesc reflexele corpului uman, dar și circulația sângelui, prevenind astfel apariția cheagurilor de sânge.

Ajută la pierderea în greutate

Germenii din grâu sunt recomandați persoanelor care urmează o dietă, întrucât fibrele naturale și grăsimile nesaturate pe care le conțin ajută la conferirea senzației de sațietate, îmbunătățesc digestia. Acești nutrienți sunt eficienți chiar și pentru a scăpa de constipație.

Ajută la tratarea bolilor de piele

Alte studii de specialitate au arătat faptul că germenii din grâu pot fi folosiți pentru a trata boli de piele, precum acnee, eczeme, afecțiuni infecțioase recidivante, dar sunt eficienți și pentru a combate efectele nocive date de îmbătrânirea prematură.

Luptă împotriva unor forme de cancer

Potrivit specialiștilor în nutriție, germenii din grâu sunt indicați și pacienților care suferă de cancer la stomac, întrucât studiile de specialitate au arătat că pot să combată tumorile și să împiedice dezvoltarea sau extinderea spre alte organe.

Germenii din grâu sunt o adevărată comoară pentru organism, întrucât ajută la combaterea unor afecțiuni, între care impotența și sterilitatea masculină, amenoree, dismenoree, anemie, lipsa de calciu și magneziu, dureri de cap, migrene, insomnie.

Secretul unei cure cu germeni din grâu este consumul ridicat de apă, care este esențial pentru a le activa. Altfel, riscă să aibă un efect contrar.

Articol citit de 1440 persoane