Persoanele de toate vârstele se confruntă cu un nivel crescut de colesterol, și nu este acela benefic pentru organism, HDL, ci LDL, care poate să dea naștere unor afecțiuni cardiovasculare.

Potrivit experților, colesterolul ”rău” sau LDL, lipoproteine cu densitate mică, este definit ca fiind o lipoproteină ce are rolul de a transporta colesterolul în sânge, însă în loc să facă acest lucru, acesta depune colesterolul pe pereții arterelor, declanșând întărirea vaselor de sânge și declanșând boli cardiace.

Cum poți să previi colesterolul rău din sânge, află mai jos:

Ceai de pătlagină

Una dintre cele mai benefice plante pentru sănătate este pătlagina, care ajută la prevenirea depunerilor de grăsime. Tot ce trebuie să faci pentru a te bucura de efectele acestui remediu naturist este să prepari o infuzie. Fierbe 250 de ml de apă, adaugă o lingură de plantă și așteaptă să infuzeze 20 de minute. Consumă acest ceai o dată pe zi, timp de 14 zile.


Ceai verde

Recomandat pentru menținerea sănătății inimii, dar și pentru normalizarea colesterolului din sânge, ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanți. Ba mai mult, consumat constant, acesta ajută la sporirea colesterolul LDL din sânge. Adaugă o lingură de plantă în 250 de ml de apă clocotită, iar după zece minute consumă amestecul. Bea o cană pe zi, timp de o lună de zile, iar efectele se vor vedea rapid.

Ceai de păpădie

Cunoscută pentru efectele depurative, ceaiul de păpădie ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge. Amestecă două lingurițe de plantă cu 250 de ml de apă clocotită, iar efectele se vor vedea rapid.

De asemenea, pentru a ține sub control colesterolul alege să consumi și ceai de ghimbir ori de mesteacăn, ambele având rolul de a elimina colesterolul rău, dar și acidul uric din sânge. De asemenea, ceaiul de ghimbir ajută și la protejarea sănătății inimii, regând nivelul de colesterol rău din sânge.

Articol citit de 480 persoane