Infecțiile urinare sau cistita sunt probleme ale sistemului urinar cu care se confruntă, în special, femeile. Pe lângă faptul că sunt dureroase și enervante, infecțiile urinare pot să determine apariția insomniilor ori să-ți limiteze activitățile zilnice.

Cauzate de un sistem imunitar slăbit, ce determină apariția infecțiilor, de o igienă necorespunzătoare, de folosirea diafragmei ca metodă contraceptivă, de spălături vaginale ori cu apă sărată, care conține clor sau nisip, infecțiile urinare se manifestă prin urinări dese, eliminarea unor cantități mici de urină, usturime sau dureri la urinare, senzația de greutate în partea de jos a abdomenului, apariția durerii sub cutia toracică, febră și frisoane, stări de greață ori vărsături frecvente.

De asemenea, indiferent că vorbim despre cistită și uretrite - infecții urinare joase ori pielonefrite - infecții urinare superioare, acestea pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturiste simple.

Care sunt acestea, află mai jos:

Afine

Aceste boabe mici sunt excelente pentru a combate infecțiile urinare, fiind o sursă excelentă de antioxidanți, între care antocianină și carotenoizi. Ba mai mult, au proprietăți antiseptice și împiedică infecțiile să adere la pereții tractului urinar, în timp ce vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar. Consumă-le simple, proaspete ori include-le în smoothie-uri.

Pătrunjel și usturoi

Aceste două alimente sunt excelente pentru sănătate, fiind cunoscute pentru efectele antibiotice. Include-le în preparatele tale sau consumă-le ca atare. Spre exemplu, pătrunjelul poate fi inclus în smoothie-uri, în special dacă alegi să le prepari din citrice. De asemenea, usturoiul poate fi adăugat în preparatele tale.

Propolis

O adevărată comoară pentru sănătate este propolisul, care are proprietăți antiinfecțioase. Așadar, pentru a combate cistita consumă 30 de picături de tinctură de propolis de 2 ori pe zi. Este indicat să urmezi o astfel de cură cel puțin 2 luni de zile.

Ceaiul de merișor

Atunci când te confrunți cu infecții urinare, organismul tău are nevoie de lichide. De aceea, este indicat să bei cel puțin 1,5-2 litri de ceai de merișor. Poți, de asemenea, să bei ceai de cozi de cireșe, de afin, de urzică sau de coada calului. Și infuzia de rădăcină de leuștean este indicată pentru a trata cistita și tot ce trebuie să faci este să pui două linguri din amestecul din plante într-o cană cu apă clocotită. Așteaptă să infuzeze, iar apoi consumă amestecul. Bea cel puțin 2-3 căni pe zi.

Articol citit de 1783 persoane