Dacă ai devenit mamă de curând și te temi că nu vei putea să-ți alăptezi copilul îți propunem să descoperi care sunt alimentele care cresc producția de lapte matern.

Se spune că laptele matern este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, motiv pentru care îți prezentăm alimentele care vor determina creșterea producției de lapte.

Semințe negre de susan

Grație conținutului de calciu, semințele de susan ajută la stimularea lactației. Este indicat să le consumi cu lapte ori migdale, însă este musai să le mănânci în cantități moderate.

Sparanghel

Benefic pentru sănătate, sparanghelul conține fibre alimentare, dar este și o sursă excelentă de vitamina A și K. Îl poți consuma pregătit la cuptor ori somon ori chiar cu lapte.

Busuioc

Potrivit nutriționiștilor, busuiocul este o sursă excelentă de antioxidanți și, mai mult de atât, are efecte calmante, stimulând imunitatea. Poți consuma o infuzie de busuioc în fiecare dimineață.

Cartofi dulci

Recomandați femeilor care au devenit mame sunt și cartofii dulci. Aceștia conțin o cantitate mare de potasiu, dar și de vitamine precum de tip B și C. Astfel, ca să te bucuri de efectele acestui aliment îți poți prepara un smoothie format dintr-un măr și un cartof dulce copt.

Poți consuma, de asemenea, și migdale, năut, semințe de mac, orez brun și apă. Apa este esențială pentru a preveni deshidratarea și este chiar indicat să bei un pahar cu apă chiar înainte de a-ți alăpta copilul.

Articol citit de 330 persoane