Sucul de lămâie poate fi obținut cu ușurință acasă și este foarte ușor de folosit și benefic pentru sănătate. Astfel, în articolul de mai jos vei avea ocazia să descoperi de ce ar trebui să-l consumi mai des.

Cum poți să prepari sucul de lămâie

Pentru a te bucura de efectele benefice ale sucului de lămâie, îți recomandăm să folosești mereu lămâi proaspete, eventual bio, care sunt bogate în nutrienți. Alege să îndepărtezi coaja, întrucât aceasta poate conține pesticide ce sunt nocive pentru sănătate. Taie fructul în cubulețe, după care trece-l prin blender sau printr-un storcător de fructe și amestecă sucul de lămâie cu apă. Adaugă miere sau alte fructe, pentru un plus de aromă și gata, ai obținut o băutură sănătoasă.

Care sunt beneficiile sucului de lămâie, află mai jos:

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Alabama, sucul de lămâie este o sursă excelentă de antioxidanți, motiv pentru care poate ajuta la prevenirea efectelor nocive date de de radicalii liberi. Conține, de asemenea, și vitamina C, flavonoide, betacaroten și alți nutrienți ce contribuie la menținerea sănătății. Sucul de lămâie contribuie și la îmbunătățirea funcționării ficatului, iar potasiul și calciul regăsit în acesta ajută la prevenirea retenției de apă și îmbunătățește procesul de detoxifiere a rinichilor.

Lămâile ajută la alcalinizarea corpului

Sucul de lămâie ajută la neutralizarea excesului de acid din stomac și poate crește nivelul de pH. Atunci când corpul este prea acid, el poate fi afectat de numeroase boli, precum cancer. Consumul zilnic de lămâie, însă, scade riscul de a dezvolta anumite forme de cancer.

Sucul de lămâie protejează inima

Așa cum am precizat mai sus, sucul de lămâie este o sursă excelentă de vitamina C, care, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la University oof Connecticut, ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă. Lămâile conțin hesperidină și rutină, dar și alți antioxidanți, ceea ce va ajuta la menținerea elasticității venelelor și arterelor, prevenind apariția unor boli precum hipertensiune, colesterol mărit și arteroscleroză.

Ajută la pierderea în greutate

O altă proprietate a sucului de lămâie este faptul că ajută la stimularea metabolismului și contribuie la dizolvarea grăsimii. Grație aportului bogat de vitamina C, pectină și cafeină, lămâile conferă acea senzație de sațietate și te poate ajuta să ții sub control pofta de mâncare.

Credit: Shutterstock 

Articol citit de 378 persoane