Cancerul este, fără doar și poate, boala secolului XXI și afectează, în ultima perioadă, oameni de toate vârstele, adolescenți, copii, adulți ori persoane în vârstă, însă pentru a preveni această afecțiune ori pentru a o menține în frâu este musai să adoptați o alimentație sănătoasă.


Așadar, astăzi îți propunem să descoperi alimentele recunoscute pentru reducerea riscului de apariție a cancerului.


Broccoli


Persoanele diagnosticate cu o formă de cancer, dar nu numai,  ar trebui să includă în alimentație broccoli. Cu un conținut bogat de fitonutrienți, compuși cu sulf, vitamine și minerale, acest ingredient ajută la combaterea cancerului. De asemenea, acest aliment conține și vitamina D, vitamina C, betacaroten și acid folic, motiv pentru care poate reduce semnificativ riscul de cancer de plămâni.


Varza

Un alt ingredient nelipsit din alimentația persoanelor care se confruntă cu o formă de cancer ar trebui să fie varza. La fel ca și broccoli, acest ingredient conține fitonutrienți, vitamina C, acid folic, betacaroten, toate acestea având rolul de a proteja celulele împotriva efectelor nocive date de radicalii liberi, ceea ce înseamnă că previne, pur și simplu, dezvoltarea tumorilor canceroase.


Soia

Având un conținut bogat de estrogeni vegetali, soia are rolul de a preveni riscul de cancer la sân, întrucât inhibă acțiunea estrogenilor umani și reduce puterea de a multiplica celulele. Pentru a da roade, însă, consumul de soia trebuie să fie îndelungat.


Ardei gras

Recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului, ardeiul gras, fie că vorbim de cel portocaliu, roșu ori verde, este benefic pentru sănătate. Are un aport bogat de bioflavonoide, pigmenți vegetali ce au rolul de a stopa dezvoltarea cancerului. De asemenea, conține acizi fenolici ce reduc riscul de formare de substanțe carcinogene, iar efectele benefice nu se reduc aici, întrucât are proprietăți antioxidante, fiind benefic pentru a stopa efectele nocive date de radicalii liberi și, în plus, întăresc sistemul imunitar.


Ceai verde

Studiile de specialitate au arătat, de-a lungul timpului, că ceaiul verde conține o catechină ce are rolul de a stopa mutațiile ADN-ului, astfel că va reduce formarea de substanțe cancerigene în organism, va întări sistemul imunitar și va stopa dezvoltarea cancerului, grație proprietății uimitoare de a bloca o enzimă necesară substanțelor canceroase pentru a se multiplica.

Articol citit de 3837 persoane