Trigliceridele sunt grăsimi (lipide, ce se deplasează în sânge și care pot fi stocate în țesuturile din organism. Aflate într-o cantitate mare în organism, adică peste 150 miligrame per decilitru (mg/dl), acestea pot crește riscul de boală cariacă și accident vascular cerebral.

Potrivit studiilor de specialitate, tot mai multe persoane se confruntă cu un nivel crescut de trigliceride, motiv pentru care ar fi bine să înveți ce alimente te ajută să reduci nivelul de trigliceride, pentru a preveni riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și chiar a pancreatitei.

Care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi, află mai jos:

Grăsimi sănătoase

Nu toate grăsimile sunt nocive pentru organism. Uleiurile vegetale, precum cele de măsline, de susan ori de semințe de in, precum și cele din fructe uscate, dar și fructul de avocado ajută la menținerea sănătății. Acestea ar trebui să fie consumate în combinație cu carbohidrați și proteine, pentru o absorbție mai bună.

Cereale integrale

Cerelalele integrale, precum grâu, orez, ovăz, mei și quinoa, ajută la reducerea trigliceridelor din sânge.

Pește gras

Atunci când alegi să consume proteine animale, ar trebui să consumi pește gras, care conține Omega-3. Așadar, alege să consumi somon, ton, macrou ori sardine, tipuri de pește care ajută la prevenirea bolilor cardiace, ale accidentului vascular, precum și la combaterea insuficienței cardiace congestive.

Fructe și legume

O porție însemnată de fibre găsești și în fructe și legume, motiv pentru care ar trebui să le incluzi în alimentația ta, între care spanac, broccoli, citrice, precum lămâie, mandarine, portocale, grapefruit, lime și măr.

Articol citit de 236 persoane