Dacă te numeri printre zecile de mii de români care se confruntă cu diabet este musai să ai grijă de alimentația ta și să știi ce alimente îți sunt permise pentru a ține sub control nivelul glicemiei.

Astfel, persoanele diagnosticate cu diabet trebuie să fie foarte atente la alimentația lor și, mai ales, trebuie să cunoască care sunt alimentele care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Pentru a-ți putea planifica meniul este, însă, important să știi care sunt alimentele care oferă organismului nutrienți de calitate și care te ajută să ții sub control glicemia.

Așadar, află mai jos care sunt alimentele permise diabeticilor:

Iaurt și lapte degresat

La îndemâna oricui sunt, fără doar și poate, iaurturile și laptele degresat. Aceste alimente pot fi consumate la orice oră din zi și vor asigura organismului necesarul de calciu și vitamina D.

Pește gras

Somon, macrou sau sardine, acestea sunt doar câteva dintre tipurile de pește gras ce pot fi consumate de diabetici. Acestea au un conținut bogat de acizi grași Omega 3 și calciu. Este indicat să consumați cel puțin 300 de grame de pește gras pe săptămână.

Fructe de pădure

Conform nutriționiștilor, persoanele diagnosticate cu diabet ar trebui să consume și fructe de pădure, întrucât au puține calorii și sunt o sursă excelentă de fibre, vitamine și antioxidanți. Așadar, nu ezitați să consumați căpșuni, afine, mure, zmeură sau coacăze.

Citrice

Portocale, lămâi sau mandarine, citricele sunt bogate în vitamina C dar sărace în carbohidrați, care sunt responsabili de reducerea colesterolului și de reglarea nivelului de glucoză din sânge, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să le consumi ca atare sau sub formă de limonadă.

Articol citit de 2540 persoane