Ovidiu Bojor, doctor în farmacie, inventator al fitoterapiei moderne în România și academician, a vorbit întotdeauna despre proprietățile pe care le au anumite ingrediente naturale asupra organismului, iar unul dintre acestea este, fără îndoială propolisul.

Se spune că sănătatea se găsește în natură, iar doctorul Ovidiu Bojor confirmă această teorie, acesta explicând faptul că propolisul are numeroase beneficii asupra organismului uman, printre care întărirea sistemului imunitar și prevenirea afecțiunilor respiratorii.

Care sunt beneficiile propolisului pentru organismul uman, dar și care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pe bază de propolis, află mai jos:

Stopează inflamațiile din organism

Propolisul, care este bogat în flavonoizi și alte ingrediente benefice pentru organism, ajută la stoparea inflamațiilor rinichilor și ficatului. Tot ce trebuie să faci este să consumi 100 de ml de apă cu 40 de picături de propolis, de două ori pe zi. Repetă această procedură, până când vei simți o îmbunătățire a stării de sănătate.

Tratează afecțiunile pielii

Tinctura de propolis este eficientă pentru a trata anumite afecțiuni ale pielii. Tot ce trebuie să faci este să freci zonele afectate cu propolis. În cazul în care nu tolerezi alcoolul, amestecă propolisul cu o cremă și masează-ți zonele cu probleme.

Combate durerile de stomac

O altă proprietate a propolisului este faptul că ajută la combaterea durerilor de stomac. Tot ce trebuie să faci este să consumi în fiecare zi, de două ori pe zi, înainte de masă, un pahar cu apă în care ai amestecat 50 de picături de tinctură de propolis. Acest remediu este recomandat, de asemenea, pentru a trata parazitozele intestinale.

Propolisul este, de asemenea, recomandat pentru a trata faringite cronice, alergii rino-sinuzale, rino-sinuzită cronică, dar și pentru a trata răcelile și gripa, fiind recunoscut pentru proprietățile antiinfecțioase încă din cele mai vechi timpuri.

Articol citit de 6764 persoane