Toamna este sezonul în care vremea este extrem de înșelătoare, iar schimbările bruște de vreme nu pot face decât să declanșeze răceli și viroze respiratorii extrem de neplăcute. Așadar, ca să le previi cu ușurință îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste extrem de eficiente.

Echinaceea

Recunoscută pentru proprietățile de a întări sistemul imunitar și de a ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor, echinaceea ajută la combaterea răcelilor, întrucât ameliorează simptomele. Este, însă, indicat ca tratamentul să fie urmat timp de cel puțin șapte zile.

Vitamina C

Odată venirea toamnei este bine să urmezi o cură cu vitamina C, pentru ca sezonul rece să te găsească cu rezervele pline. Doar așa organismul tău va fi capabil să lupte împotriva răcelilor de sezon. În plus, sistemul imunitar va fi puternic și capabil să lupte împotriva infecților.

Ceai fierbinte

O adevărată comoară pentru combaterea simptomelor date de răceală, precum senzația de gât iritat este ceaiul fierbinte. De mușețel, de tei ori de ghimbir, ceaiurile fierbinți pot fi aliatul tău de nădejde pentru a combate bronșita, dar și pentru a reduce febra și pentru a calma durerea de gât. De asemenea, chiar și migrenele pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de tei. Iar pentru efecte maxime poți adăuga o lingură de miere.

Usturoi

Deși nu este pe placul multora, usturoiul este extrem de eficient în ceea ce privește combaterea răcelilor. Grație conținutului de uleiuri volatile, vitamine de tip B și C, usturoiul are proprietăți antibiotice, motiv pentru care ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea răcelilor.

Articol citit de 2042 persoane