Morcovii sunt recunoscuți pentru conținutul bogat de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, însă pentru a avea grijă de sănătatea ta îți propunem să încerci să consumi smoothie de morcovi.

Potrivit nutriționiștilor, smoothie-urile din morcovi sunt ușor de pregătit și, în plus, reprezintă soluția rapidă de a-i oferi organismului tău cantitatea optimă de vitamine, minerale și antioxidanți.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma constant smoothie din morcovi, află mai jos:

Morcovii ajută la îmbunătățirea vederii

Specialiștii în medicină naturopată recomandă morcovii pentru îmbunătățirea vederii, întrucât sunt o sursă bogată de betacaroten, alfacaroten, dar și luteină, care sunt transformate rapid în vitamina A. Aceasta este responsabilă, de asemenea, de menținerea retinei și a celulelor oculare în stare optimă și, în plus, reduce riscul degenerescenței maculare.

Morcovii ajută la menținerea sănătății inimii

Săraci în sodiu, dar bogați în apă și fibre, morcovii ajută la menținerea sănătății inimii și, în plus, ajută la reducerea colesterolului. De asemenea, consumați regulat, morcovii reduc riscul de apariție a accidentelor vasculare cerebrale, precum și atacurile de cord.

Morcovii ajută la îmbunătățirea digestiei

Consumat regulat, smoothie-ul din morcovi ajută și la îmbunătățirea digestiei, întrucât este o sursă bogată de fibre. Acestea ajută la normalizarea tranzitului intestinal, previne constipația și, în același timp, menține sănătatea sistemului intestinal și digestiv.

Nu în ultimul rând, morcovii sunt o sursă bogată de vitamina A, C, K, B6, precum și potasiu și fosfor, toți acest nutrienți fiind responsabili de întărirea sistemului imunitar.

Pentru a prepara smoothie poți trece prin blender doi morcovi de mărime medie, cu o cană de apă. Pentru un boost de energie, adaugă și o rădăcină de ghimbir. Efectele acestuia vor fi sporite. 

Articol citit de 1127 persoane