Infecțiile de tract urinar sunt frecvente în rândul femeilor de toate vârstele, însă acestea pot fi tratate cu ajutorul unor remedii naturiste simple, la îndemâna oricui. Astfel, în articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva băuturi care ameliorează simptomele date de aceste probleme.
Potrivit unor experți în medicină naturopată, hidratarea sporită și suplimentarea dietei cu niște băuturi naturale, pregătite în casă, precum sucul de afine ori ceaiul de coada calului, pot ajuta la stimularea procesului de urinare, dar și la ameliorarea simptomelor cauzate de infecțiile tractului urinar.
Infecțiile tractului urinar - de ce apar și simptome
Sistemul urinar este descris ca fiind sistemul de drenaj al organismului, întrucât este responsabil de eliminarea reziduurilor și a excesului de apă. Ele pot să apară oriunde la nivelul sistemului urinar, precum rinichi, uretere, vezică urinară și uretră. Acestea sunt printre cele mai frecvente infecții din organism, ocupând locul al doilea într-un top realizat de Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și de Rinichi.
Deși femeile sunt predispuse să se confrunte cu infecții urinare, medicii atrag atenția că și bărbații se pot confrunta, la un moment dat în viață, cu această problemă. De obicei, infecțiile urinare se manifestă prin durere și incapacitatea de a urinară, prin mersul frecvent la baie, apariția de sânge în urină ori urină colorată în roșu.
Infecțiile tractului urinar - băuturi pe care să le consumi pentru hidratare
Suc de afine
Grație aportului de vitamine și antioxidanți, sucul de afine este recomandat persoanelor care se confruntă cu probleme ale sistemului renal și poate fi folosit chiar și pentru tratarea infecțiilor de tract urinar. Potrivit specialiștilor, este indicat să consumi cel puțin două căni de ceai de afine pe zi, însă neîndulcit, pentru a elimina bacteriile din tractul urinar, E-coli și Proteus, care sunt responsabile de declanșarea durerilor, a crampelor abdominale și a sângerilor. Acest suc ajută, de asemenea, la întărirea sistemului.
Suc de rodie
Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință, rodia este un fruct care are beneficii pentru sănătate grație aportului bogat de antioxidanți. Conține, de asemenea, potasiu și vitamina C, dar și vitamina B, care ajută la menținerea sănătății creierului, dar și a rinichilor. Este recomandat, însă, să bei cel puțin două căni de suc de rodie neîndulcit, dimineața și seara.
Ceai de coada calului
Ceaiul de coada calului are proprietăți diuretice, ajută la stimularea procesului de urinare, împiedică retenția de fluide, fapt pentru care contribuie la ameliorarea infecțiilor urinare. Pentru a prepara ceai de coada calului este suficient doar să fierbi în clocot, după care să adaugi planta și să lași la infuzat pentru câteva minute.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 695 persoane
Acest articol nu are comentarii!