Consumul de cafea moderat poate avea beneficii surprinzătoare pentru sănătate, întrucât aceasta reduce inflamațiile și are chiar și proprietăți detoxifiante.
Bogată în antioxidanți, cafeaua ajută la întărirea sistemului imunitar și ajută la prevenirea efectelor nocive date de radicalii liberi, are efecte diuretice, grație conținutului de cofeină și, de asemenea, stimulează și organismul să producă o cantitate mai mare de urină, pentru a elimina toxinele din organism.
Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea, află mai jos:
Conține o cantitate mare de antioxidanți
Cafeaua obișnuită și cea decofeinizată conțin o cantitate mare de antioxidanți, motiv pentru care ajută la reducerea oboselii și îmbunătățește puterea de concentrare.
Previne bolile cardiovasculare
Grație conținutului de compuși puternici, precum acid clorogenic și polifenoli, cafeaua previne deteriorarea celulelor și împiedică absorbția zahărului din intestin în sânge, reduce tensiunea arterială și are efecte benefice și asupra bolnavilor de diabet zaharat, reglând glicemia.
Reduce riscul de boli neurologice
Cafeaua are proprietăți neuroprotectoare, astfel că ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, împiedicând apariția unor boli grave, precum Parkinson ori boala Alzheimer.
Reduce riscul de cancer
Potrivit unui studiu realizat de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), cafeaua ajută la reducerea riscului de cancer de ficat și colorectal, potrivit experților de la Mayo Clinic.
Articol citit de 605 persoane
Acest articol nu are comentarii!