Apa este esențială pentru dezvoltarea armonioasă și pentru menținerea unui corp perfect sănătos, motiv pentru care de multe ori mulți dintre părinții ”începători” sunt nedumeriți în ceea ce o privește: e bine sau nu să le dai apă bebelușilor?

Ei bine, potrivit pediatrilor, apa nu este deloc indicată copiilor mai mici de șase luni, iar în anumite situații poate fi chiar periculoasă pentru sănătatea lui.

Experții au arătat de-a lungul timpului că bebeluși se hidratează în primele șase luni din laptele matern ori din laptele praf, chiar dacă temperaturile din termometre sunt crescute.

În cazul în care bebelușul tău are mai puțin de șase luni și bea apă, atunci absorbția în organism a nutrienților din lapte va fi îngreunată. Mai exact, apa îi va umple burtica, conferindu-i senzația de sațietate, iar el va ajunge să se hrănească mai mult.

De asemenea, se poate intoxica cu apă, o afecțiune care apare în urma suprahidratării, care poate determina apariția unor probleme serioase ale creierului. Poate să determine, de asemenea, crize convulsive și comăă.

Ba mai mult, experții atrag atenția că un bebeluș care va bea apă nu va beneficia de nutrienții regăsiți în lapte, întrucât va fi mult prea diluat.

După vârsta de șase luni, bebelușii pot să bea apă doar atunci când le este sete. Ulterior, n-ar trebui să exagerezi cu un consum de apă sporit, întrucât poate să le provoace dureri de burtă sau să le scadă pofta de mâncare.

Articol citit de 1176 persoane