Plantele adaptogene au intrat în atenția oamenilor din toate colțurile lumii grație proprietăților de a combate efectele cauzate de stres. Concret, grație substanțelor pe care le conțin, plantele adaptogene ajută la normalizarea funcțiilor organismului, combate anxietatea, stările de nervozitate și chiar depresia.
Potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients, plantele adaptogene sunt eficiente pentru tratarea oboselii cronice, previne deteriorarea cognitive și întărește sistemul imunitar.
Care sunt cele mai bune plante adaptogene împotriva stresului, află mai jos:
Ginseng corean
Ginseng corean sau Panax ginseng este una dintre cele mai populare plante adaptogene, fiind folosit pentru combaterea stresului, dar și pentru creșterea aportului de energie.
Potrivit unui studiu publicat în Journal of Ginseng Research, această plantă contribuie la funcționarea sistemului nervos parasimpatic și îmbunătățește capacitatea de concentrare a persoanelor care se confruntă cu stres. Totodată, poate fi un remediu eficient pentru ameliorarea unor afecțiuni, precum diabet, boli cardiovasculare, anxietate și chiar depresie. Cea mai simplă modalitate de a-l consuma este sub fromă de ceai. Se recomandă să bei o cană pe zi.
Maca
Maca sau Lepidium meyenii este o plantă rădăcinoasă ce crește în Peru și care se înrudește cu varza și broccoli, având proprietăți afrodifiace. Aceasta are, de asemenea, și proprietăți adaptogene, ajutând organismul să țină la distanță anumite boli.
Se recomandă consumul a 5-15 grame pe zi, putând fi diluată în apă, sucuri ori alte băuturi. Poți, de asemenea, să consumi capsule de maca.
Busuioc
Busuiocul sau Ocimum basilicum este o plantă adaptogenă la îndemâna oricui. Conțien antioxidanți și are proprietăți tonice și energizante, contribuind la normalizarea funcțiilor endocrine, la tonifierea organismului și la îmbunătățirea stării psihice și emoționale, precum și la întărirea sistemului imunitar. Se recomandă consumul de ceai de busuioc, o cană pe zi ori includerea lui în diferite preparate.
Gingko Biloba
O adevărată comoară pentru sănătate este și planta cunoscută sub numele de Gingko Biloba. Acesta conține antioxidanți, acizi fenolici, flavonoide și quercetină, fapt pentru care contribuie la îmbunătățirea fluxului cerebral de sânge și la sporirea oxigenării celulelor nervoase. Totodată, această plantă ajută la combaterea efectelor nocive date de radicalii liberi și împiedică distrugerea celulelor nervoase.
Articol citit de 411 persoane
Acest articol nu are comentarii!