Cancerul de ficat, care este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în ziua de astăzi, se manifestă prin apariția grețurilor, a inapetenței, a mâncărimilor puternice ale pielii, precum și a durerilor violente de la nivelul hipocondrului drept.

Boala are, însă, o evoluție lentă, motiv pentru care dacă ești diagnosticat la timp poți urma în paralel o cură cu ceaiuri, întrucât există numeroase plante ce au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și regenerante, fiind benefice pentru stoparea acestei boli.

Care sunt ceaiurile pe care le poți consuma pentru cancer la ficat, află mai jos:

Ceai verde

Recunoscut pentru proprietățile antioxidante, ceaiul verde este indicat pentru prevenirea și tratarea cancerului la ficat. Astfel, dacă ai fost diagnosticat cu această boală, consumă o cană de ceai la fiecare masă. Acest produs este indicat chiar și pentru tratarea altor forme de cancer, grație proprietăților anticancerigene.

Ceai de rostopască

Ceaiul de rostopască este eficient pentru a trata numeroase boli, între care hepatitele A și B, ciroza hepatică dar și alte afecțiuni ale ficatului sau cancer de ficat, întrucât ajută la regenerarea celulei hepatice. Așadar, pentru a te bucura de efectele benefice pe care le are asupra organismului, prepară un ceai dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă fiartă și consumă cel puțin 2 căni pe zi.

Ceai de sunătoare

O adevărată comoară pentru sănătate este ceaiul de sunătoare, care este recomadat nu doar pentru reducerea nivelului de colesterol sau pentru a preveni apariția bolilor cardiace ci ajută și la prevenirea cancerului de ficat. Așadar, amestecă o lingură de sunătoare și una de salvie într-o cană cu apă fiartă, lasă la infuzat câteva minute și consumă cel puțin 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Articol citit de 3488 persoane