O sursă excelentă de apă și minerale este castravetele, motiv pentru care specialiștii în nutriție îți recomandă să-l consumi mai des, întrucât te pot ajuta să-ți detoxfiezi organismul și să-ți întărești sistemul imunitar.


Să mănânci castravete mai des este benefic pentru organism, întrucât este sărac în calorii și are o cantitate mare de apă, ceea ce înseamnă că te poate hidrata.

Potrivit experților, 100 de grame de castravete conțin doar 15 calorii, iar 97 la sută dintre acestea sunt lichide. De asemenea, este bogat în vitamina A, B, C și D, precum și în minerale precum potasiu, fosfor, calciu și magneziu.

Folosit încă din cele mai vechi timpuri în tratamentele de înfrumusețare, castravetele conține vitamina C și acid cafeic, ingrediente ce ajută la reducerea inflamațiilor pielii, păstrând-o lipsită de imperfecțiuni. Este, de asemenea, recomandat pentru a trata afecțiuni ca psoriasis ori eczme sau acnee.

Grație conținutului bogat de minerale, magneziu, potasiu și fibre, castravetele poate preveni apariția unor afecțiuni cardiovasculare, întrucât are rolul de a îmbunătăți circulația sângelui.

Ajută, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei, deoarece este o sursă excelentă de magneziu, fibre, potasiu și apă, ce au puterea de a reduce arsurile stomacale. Castravetele are, de asemenea, puterea de a detoxifia organismului, întrucât grație conținutului bogat de apă, acest ingredient ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Castravetele conține, printre altele, siliciu, ceea ce acționează asupra părului și unghiilor. Consumându-l cu regularitate, unghiile și părul tău vor fi mai puternice.

În ciuda acestor beneficii, persoanele care se confruntă cu indigestii nu ar trebui să consume castravete.

Articol citit de 4196 persoane