Îți propunem acum să descoperi câteva remedii naturiste pentru a-ți întări imunitatea și a-ți crește rezistența față de virusuri, bacterii și agenți patogeni.

Cătina

Bogată în vitaminele A, E, K, B2, B6 și C, cătina este o adevărată comoară pentru sănătate, având puterea de a întări sistemul imunitar. Tot ce trebuie să faci este să o zdrobești în blender și apoi să o strecori bine. Amestecă pasta obținută cu o cantitate dublă de miere și administrează 1-2 lingurițe pe zi amestecate cu fructe sau cu apă.

Ghimbir

Recunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile antioxidante, ghimbirul are puterea de a combate răcelile dar și gripa, motiv pentru care îți recomandăm să consumi ceai de ghimbir. Te va ajuta chiar și pentru a combate indigestia și senzația de greață.

Busuioc

O sursă excelentă de vitamina A, magneziu, potasiu, fier și calciu, busuiocul este recomandat pentru a crește imunitatea. Tot ce trebuie să faceți este să consumați ceai de busuioc sau suc de busuioc, întrucât are puterea de a combate tusea, de a ajuta la decongestionarea sinusurilor precum și de a ameliora febra și gripa.

Hrean

O altă plantă ce are proprietăți curative este hreanul, mai exact rădăcina de hrean, întrucât are proprietăți antioxidante, expectorante, antibacteriene și diuretice, fiind eficient în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar.

Ustoroiul, mierea și menta sunt recomandate pentru a trata gripa, răcelile ușoare și bronșitele, având rolul de a spori imunitatea organismului, întrucât sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale precum fier, potasiu, calciu, fosfor.

Articol citit de 665 persoane