Merele sunt extraordinare pentru sănătate și ar trebui să fie nelipsite din alimentația ta, întrucât au numeroase proprietăți benefice asupra sănătății.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma un măr pe zi, află mai jos:

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Merele au proprietatra de a reduce nivelul de zahăr din sânge, potrivit nutriționiștilor. Mai exact, experții au descoperit că acestea conțin un antioxidant ce blochează activitatea enzimelor responsabile de transformarea amidonului în zahăr. De asemenea, eficient pentru reducerea nivelului de zahăr este și oțetul de mere, motiv pentru care îl poți adăuga în salate sau consuma diluat cu apă.

Ține cancerul la distanță

Studii de specialitate efectuate chiar de experții din Italia au arătat că un consum regulat de cancer poate reduce riscul de apariție a cancerului de plămâni. Unele studii au arătat, de asemenea, că acestea ajută la prevenirea unor alte forme de cancer, precum colorectal, de sân și chiar alte tractului digestiv.

Ajută la întărirea sistemului imunitar

Bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, merele asigură necesarul de antioxidanți în fiecare zi. Acestea ajută la întărirea sistemului imunitar, lucru deosebit de important în această perioadă, când numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta.

Merele sunt aliatul de nădejde în ceea ce privește infecțiile interne ori externe și, în plus, ajută la distrugerea a 80% dintre bacteriile din cavitatea bucală, așa că te poți baza pe ele în cazul cariilor, inflamațiilor sau a respirației cu un miros neplăcut.

Articol citit de 532 persoane