Durerile de stomac sunt extrem de neplăcute, motiv pentru care n-ar trebui să suferi din pricina lor niciun moment și nici să iei pastile. Îți propunem să le combați în mod natural și ușor, cu ajutorul plantelor.

Remediile naturale au fost mereu o alternativă eficientă pentru a combate anumite afecțiuni iar printre acestea se numără durerile de stomac, care pot fi caracterizate de gaze, arsuri, digestie proastă sau lipsa apetitului.

Semințele de fenicul pot fi o comoară pentru sănătate întrucât pot îmbunătăți digestia, pot să combată gazele și durerea cauzată de aceasta. Așadar, dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, consumați o infuzie de fenicul sau, de ce nu, consumați-l crud, într-o salată.

Mușețel - poate că nu știai, dar acesta este unul dintre aliații de nădejde ai membranei gastrice. Consumă regulat ceai de mușețel și nu doar că vei combate aciditatea gastrică dar vei reduce semnificativ riscurile de a te confrunta cu gastrită sau cu ulcer iar membrana gastrică se va reface. De asemenea, acesta are proprietăți antiinflamatoare, astfel că va ameliora durerea de stomac.

Menta - este un agent digestiv puternic și are proprietatea excelentă de a contracara ulcerul și afecțiuni ale vezicii biliare. Consum-o sub formă de ceai sau include menta în limonadă.

Busuiocul - Spasmele gastrice și instestinale sunt extrem de neplăcute însă busuiocul te poate ajuta să combați gazele. Așadar, imediat după masă consumă un ceai de busuioc și vei elimina chiar și durerile de stomac ori crampele musculare, în cazul femeilor.

Ghimbir - Recunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului, ghimbirul poate combate durerile de stomac, arsurile, gazele și greața. De asemenea, reduce aciditatea gastrică și luptă împotriva bacteriilor intestinale dăunătoare, ajutând astfel la îmbunătățirea digestiei.

Articol citit de 3097 persoane