Durerile de stomac se numără printre cele mai comune forme de dureri, ele putând fi dezvoltate de oricine, indiferent de vârstă ori sex.

Cauzate de stilul de viață haotic, de alimentație ori chiar de anumite afecțiuni, durerile de stomac sunt însoțite, de multe ori, și de constipație, flatulență, stare generală de rău, crampe sau diaree. Din fericiră, există numeroase metode prin care le poți combate cu ușurință.

Astfel, un remediu excelent pentru ameliorarea durerile de stomac este rădăcina de lemn dulce.rație conținutului de triterpenoide și flavonoide, acestea ajută la combaterea durerilor de stomac, precum și a balonării.

De asemenea, ceaiul de mușețel te poate ajuta să combați durerile de stomac, întrucât are proprietăți antiinflamatorii și diminuează crampele și spasmele.

La fel de benefic pentru organism este și ceaiul de mentă. Grație conținutului de vitamine și minerale, ceaiul de mentă sporește relaxarea mușchilor, îmbunătățește fluxul de bilă. Tocmai de aceea, ceaiul de mentă este recomandat persoanelor care suferă de indigestie ori de balonare.

Atunci când suferi de indigestie poți consuma apă caldă cu lămâie. Cum funcționează? Ei bine, nivelul ridicat de aciditate stimulează producerea de acid clorhidric care sporește dizolvarea produselor alimentare. Poți, de asemenea, să încerci și ceaiul din rădăcină de ghimbir, întrucât este o sursă excelentă de gingerol, ameliorând crampele stomacale, dar și greața.

Dacă te confrunți cu gastrită, în schimb, experții în medicină naturopată îți recomandă să consumi cel puțin 40 de grame de miere de albine de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale. Va ajuta la normalizarea funcționării stomacului.

Articol citit de 1207 persoane