Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile pe care le are asupra organismului, ghimbirul este o adevărată comoară pentru sănătate, având puterea de a combate răcelile, de a crește libidoul, de a preveni amețelile în timpul sarcinii și de a accelera metabolismul.

Care sunt beneficiile pe care le are asupra organismului, află mai jos:

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Ghimbirul, care este cunoscut încă din cele mai vechi timpuri, ajută la îmbunătățirea digestiei, combate flatulența, gastrita, ulcerul gastric și chiar diareea.

Combate amețeala în sarcină

Ghimbirul este recomandat în primele luni de sarcină, întrucât nu are efecte nocive asupra fătului însă ajută gravida să scape de amețeli sau de greața cu care se confruntă. Este, de asemenea, un supliment excelent în cazul persoanelor care fac chimioterapie.

Accelerează metabolismul

Ghimbirul este recomandat femeilor care își doresc să slăbească, întrucât are puterea de a accelera metabolismul, sporind astfel arderea grăsimilor.

Ajută la sporirea libidoului

Ghimbirul este un afrodisiac natural, motiv pentru care îți propunem să consumi zilnic o băutură obținută dintr-o rădăcină de ghimbir și pulbere de scorțișoară cu miere. Îți va îmbunătăți, cu siguranță, viața intimă.

Ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare

Dacă te confrunți cu probleme ale inimii ori ești predispusă să le faci, atunci ar trebui să incluzi în alimentația ta ghimbir. Dacă iei medicamente, însă, ar trebui să consulți medicul, întrucât există riscul de a interfera.

Cum poți consuma ghimbirul:

Pentru a-ți menține starea de sănătate și pentru a te bucura de efectele date de ghimbir, poți să consumi rădăcină de ghimbir, pe care o poți include în tot felul de rețete. Ai, de asemenea, posibilitatea de a consuma pulbere de ghimbir, însă n-ar trebui să depășești 2 grame pe zi, dar și infuzii sau sucuri de mere, ananas ori morcov, în care adaugi ghimbir.

Articol citit de 1756 persoane