Milioane de oameni din toate colțurile lumii fumează, nu este niciun secret pentru nimeni, însă în același timp sunt o mulțime de persoane care afirmă că își dorește să renunțe la obiceiul de a fuma. Anumite fructe și plante medicinale te pot ajuta să renunți la acest viciu.

Să renunți la fumat poate fi o provocare mare, însă încă de la început trebuie să știi că trebuie să ai voință pentru a pune capăt acestui viciu, întrucât nu este deloc o misiune simplă.

Să renunți la fumat nu se poate întâmpla peste noapte, chiar dacă ai o dorință puternică. Nu există nici remedii naturiste, eficiente de pe o zi pe alta, însă există câteva trucuri care te pot ajuta să elimini dorința de a fuma.

Pasiflora, planta care elimină simptomele de sevraj

Nu este niciun secret faptul că pasiflora este o plantă care are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta este un aliat de nădejde pentru a combate stările de nervozitate și anxietatea. Tocmai de aceea este recomandată persoanelor care își doresc să fumeze, deoarece combate simptomele date de sevraj, și anume - anxietatea, nervozitatea, insomnia.

Pasiflora poate fi găsită în capsule, pastile ori sub formă de plicuri de ceai, motiv pentru care o poți consuma sub orice formă. Dacă alegi să bei ceaiuri, consumă două căni pe zi, iar dacă optezi pentru tinctură de pasiflora ia între 15-30 de picături, de trei ori pe zi.

Lemnul dulce, un aliat de nădejde pentru renunțarea la fumat

Grație aportului de glicirizină, lemnul dulce este un aliat de nădejde pentru persoanele care încearcă să renunțe la fumat. Are o aromă puternică, capabilă să atenueze inflamațiile gâtului și poate proteja și ficatul.

Totodată, lemnul dulce este un aliat psihologic, fiind capabil să reducă nevoia de a fuma. Are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și analgezice, motiv pentru care protejează stomacul. Nu este, însă, indicat persoanelor bolnave de diabet.

Cea mai simplă modalitate de a te bucura de efectele lemnului dulce este ceaiul. Tocmai de aceea îți recomandăm să fierbi 600 ml de apă cu 5 grame de rădăcină de lemn dulce. Strecoară totul și consumă amestecul după fiecare masă, adică trei căni pe zi.

Ceaiul de ghimbir și lămâie, pentru a lupta cu dependența

Ghimbirul este o plantă medicinală ce te poate ajuta să renunți la fumat. Are proprietăți relaxante, antiinflamatorii și antibiotice, fapt pentru care te poate ajuta să uiți de dependența de nicotină. De cealaltă parte, sucul de lămâie are proprietăți antioxidante, ceea ce sporește proprietățile ghimbirului și te face să uiți de țigări.

Pentru a pregăti ceai de ghimbir și lămâie ai nevoie de:

  • 60 grame de rădăcină de ghimbir
  • sucul obținut dintr-o jumătate de lămâie
  • 600 ml de apă

Tot ce trebuie să faci este să fierbi apa și ghimbirul pentru 20 de minute. Îndepărtează de pe foc și lasă la infuzat câteva minute, după care strecoară totul și adaugă sucul de lămâie. Bea amestecul imediat.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 270 persoane