Siropul de coacăze este un produs natural, bogat în nutrienți, ce ajută la combaterea simptomelor date de răceală și gripă.
Ușor de pregătit, siropul de coacăze are numeroase beneficii pentru sănătate, motiv pentru care îți recomandăm să-l consumi cu încredere. Potrivit studiilor de specialitate, siropul de coacăze conține acid citric, flavonoide, polifenoli, alcaloizi, motiv pentru care ajută la combaterea simptomelor date de afecțiuni ale tractului respirator. Spre exemplu, sporește secreția de mucus, previne atacurile de astm, ameliorează laringita, răceala.
Alte studii de specialitate au arătat că siropul de coacăze este un aliat de nădejde pentru ameliorarea răcelii și a gripei. Mai mult de atât, acesta reduce numărul de zile în care ești bolnavă, precum și intensitatea acestora. Are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, antivirale, antitumorale și chiar antidepresive.
Siropul de coacăze ajută la întărirea sistemului imunitar, distruge radicalii liberi, fiind bogat în antociani și polifenoli și, de asemenea, îmbunătățește circulația sângelui, întrucât conține vitamina PP.
Combate, de asemenea, și tusea, durerile de gât, răgușeala, amigdalita, guturaiul, bronșita și pneumonia. Nu în ultimul rând, este o sursă bogată de fier, astfel că tratează anemia.
Cum poți să prepari siropul de coacăze, află mai jos:
- 400 de grame de coacăze
- un litru de apă
- 250 de grame de miere
- 20 de grame de rădăcină sau pudră de ghimbir
- scorțișoară, vanilie sau cardamom, pentru gust
Mod de preparare sirop de coacăze:
Pune coacăzele, ghimbirul și scorțișoara la fiert cu apă. Este de preferat să le fierbi într-un vas de ceramică.
Odată ce a dat în clocot, redu focul și lasă totul la fiert pentru 45 de minute.
Așteaptă să se răcească amestecul, iar apoi strecoară totul și pune lichidul într-un borcan, amestecat cu miere.
Depozitează-l într-un loc întunecat și uscat și consumă trei, patru lingurițe pe zi simplu ori diluat cu apă minerală.
Articol citit de 390 persoane
Acest articol nu are comentarii!