Este, fără doar și poate, perioada în care găsești căpșune proaspete în piață, la prețuri accesibile, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să le incluzi în alimentația ta.

Bogate în vitamine, antioxidanți și alți nutrienți, căpșunele sunt, fără doar și poate, o comoară a naturii și au numeroase beneficii pentru sănătate.

Căpșunele sunt o sursă excelentă de vitaminele A, C și E, dar conțin și fier, vitamina K și acid folic, motiv pentru care sunt indicate atât pentru detoxifierea organismului, cât și pentru normalizarea tensiunii și a problemelor digestive.

Grație conținutului bogat de antioxidanți, acestea ajută la detoxifierea organismului, ajutând la eliminarea toxinelor. Ba mai mult, protejează organismul de efectele date de radicalii liberi, combat paraziții și bacteriile intestinale.

Căpșunele au, de asemenea, efecte benefice și asupra ficatului și rinichilor, care de multe ori devin suprasaturate de toxine. Consumându-le regulat, acestea te vor ajuta să elimini toxinele cu ușurință.

De asemenea, pot să combată oboseala, migrenele, dar și stresul.

Ca să te poți bucura de efectele uimitoare ale căpșunelor îți poți prepara apă aromată.

Ai nevoie de:

- un litru de apă
- 250 de grame de căpșune

Strivește o parte dintre ele, după care amestecă totul cu apa. Lasă câteva ore să se întrepătrundă aroma, iar apoi bea apa. Este recomandată persoanelor care se confruntă cu artrită, reumatism, hipertensiune, probleme cardiovasculare, anemie, dar și copiilor sau femeilor însărcinate.

Articol citit de 433 persoane