Artrita este o afecțiune extrem de dureroasă, pentru care nu există tratament, însă există remedii ce pot preveni avansarea bolii, dar și ameliorarea simptomelor.

Artrita, care este definită prin durerile articulare ori printr-o inflamație la nivelul articulațiilor este de 200 de tipuri, putând fi întâlnită în rândul persoanelor de toate vârstele, sexele și rasele. Deși nu este cunoscut un tratamet pentru această afecțiune, există numeroase remedii ce pot ameliora aceste dureri.

Care sunt sunt băuturile indicate pentru a preveni agravarea artritei, află mai jos:

Vin roșu

Conform nutriționiștilor, un pahar cu vin roșu consumat constant poate ajuta la reducerea riscului de apariție a osteoartritei și artritei reumatoide. Atenție, însă, întrucât nu trebuie să abuzezi, întrucât dacă îl vei consuma în exces te poți confrunta cu deshidratare. Specialiștii recomandă consumul unui pahar cu vin roșu pe zi pentru femei și două, pentru bărbați.

Lapte

Multe dintre persoanele diagnosticate cu artrită se simt mai bine dacă consumă produse din lapte. Așadar, dacă nu ai sensibilitate lalactoză poți alege să bei cel puțin un pahar cu lapte pe zi, întrucât proteinele regăsite în acesta vor preveni agravarea bolii.

Smoothie-uri

Obținute din fructe ori din legume, smoothie-urile sunt extrem de sănătoase, fiind o sursă excelentă de fibre. Prepară-ți o băutură delicioasă din spanac ori kale cu căpșuni și banană, iar pentru un plus de savoare adaugă și puțin iaurt. Consumă această băutură magică imediat și vei stopa inflamațiile din organism. Aceste combinații conțin vitamine, minerale, antioxidanți, fibre și probiotice, ce te ajută să ții în frâu artrita.

Ceai

Conform experților în medicină naturopată, ceaiul ar trebui să fie consumat frecvent. Indiferent că e verde, negru sau alb, ceaiul conține polifenoli, responsabil de reducerea inflamațiilor din organism. Ba mai mult, grație unui polifenol regăsit în ceai, această băutură poate ajuta și la menținerea integrității cartijalului și a densității osoase.

Articol citit de 2333 persoane