Gastrita, în formele ei ușoare, este o afecțiune cu care se confruntă multe persoane și care poate fi ameliorată cu ușurință, acasă.

Gastrita poate fi combătută printr-un tratament cu antibiotice ori antiacide, însă acesta va fi însoțit întotdeauna de modificări ale alimentației și ale stilului de viață.

Conform experților în nutriție, în cazuri ușoare, gastrita poate fi tratată cu ajutorul unor ceaiuri precum:

Ceai verde

Cunoscut pentru efectele antibacteriene pe care le are, ceaiul verde te poate ajuta la eliminarea bacteriei H. pylori. Tot ce trebuie să faci este să pui o linguriță de ceai verde într-o cană cu 250 de ml de apă clocotită. Adaugă apoi o linguriță de miere și consumă amestecul după 10 minute. Este important să bei cel puțin două căni pe zi.

Ceai de ghimbir


Recunoscut pentru conținutul bogat de gingerol și alte componente active, ghimbirul ajută la tratarea gastritei acute și cronice, întrucât reduce inflamația mucoasei stomacului și inhibă dezvoltarea anumitor tulpini ale bacteriei Helicobacter pylori.
Ai nevoie, însă, de o lingură de rădăcină de ghimbir rasă, pe care trebuie să o amesteci cu 250 ml de apă fiartă. Opțional, poți să adaugi și o linguriță de miere. Pentru ca efectele să se vadă, consumă două căni pe zi.

Ceai de mușețel

acesta nu este cel mai puternic tratament pentru gastrită, dar ajută la ameliorarea disconfortului gastric și îmbunătățește digestia. Adaugă o lingură de flori de mușețel într-o cană de apă, dar și o lingură de miere și lasă la infuzat pentru câteva minute. Consumă două, trei căni pe zi, iar în scurt timp vei vedea că simptomele gastritei vor dispărea.

Articol citit de 514 persoane